Zenergy Challenge

Til de fleste af Zenergy’s arrangementer afvikles sprintløb. Løbene skal ses som en mulighed for at prøve at køre løb eller for at forbedre sin løbsform og der er altsĂĄ ikke tale om hverken MotoGP, WSBK eller DM, hvor det absolut primære formĂĄl er at komme først i mĂĄl. FormĂĄlet med vores løb er at have det sjovt og vi benævner dem derfor ogsĂĄ som træningsløb.

Til et givet arrangements først løb laves startopstillingen til løbene udelukkende under hensyntagen til kørte omgangstider og ikke under hensyntagen til MC, dvs 600 og 1000 cc kører sammen.

Til resultatet sorteres i klasserne:

  • Supersport (trackday og rookie kørere, men ingen A-licens)
  • Superbike (trackday og rookie kørere, men ingen A-licens)
  • Pro Supersport (kørere med A-licens)
  • Pro Superbike (kørere med A-licens)
  • Moto4½

Supersport og Pro Supersport er for motorcykler med følgende motorstørrelser:
4 cyl med ≤600 cc, 3 cyl med ≤675 cc og 2 cyl med ≤750 cc. Superbike og Pro Superbike er tilsvarende for 4 cyl med >600 cc, 3 cyl med >675 cc og 2 cyl med >750 cc. Moto4½ er for alle motorcykler med mindre end 450 cc.

Samlet set bliver der 9 kørt løb i Zenergy Challenge i 2014 og vi opdaterer løbende den samlede stilling. For at tælle med i resultaterne til sprintløbene kræves 2/3 af løbet gennemført.

Deltagelse i løb er naturligvis kun for dem der har lyst til det og køretiden er ca. den samme, hvad enten man deltager i løb eller ej.

Man behøver ikke at have licens for at deltage i sprintløbene.

Stillingen efter SLovakiaring findes her:
Stilling-2016, efter Slovakiaring.

 

Comments are closed.